El president de BHS explica el futur de l’habitatge social a la 4a Global Infraestructure Initiacitive organitzat per McKinsey a Singapur

El president de BHS explica el futur de l’habitatge social a la 4a Global Infraestructure Initiacitive organitzat per McKinsey a Singapur 750 500 Barcelona Housing Systems

César R. Martinell, president i fundador de Barcelona Housing Systems (BHS) ha estat un dels  principals ponents de la cimera  Global Iniciative Infraestructure (GII), organitzada per la consultora internacional McKinsey. Els passats dies 24,25 i 26 de maig, l’Illa de Sentosa (Singapur) sota el lema “Noves solucions per a les infraestructures globals”.

McKinsey busca estimular el canvi a partir de la creació d’una comunitat global de grans líders on intercanviar idees i trobar solucions pràctiques per millorar com planificar, finançar, construir i posar en funcionament infraestructures i projectes de gran emvergadura econòmica.

César R. Martinell és el creador de l’empresa catalana BHS, pionera en el sistema ECoR (Engineered Componentized Rapid). L’ECoR no només s’aplica a la tecnologia de construcció, sino també a l’urbanisme on la sostenibilitat i el ciutadà passen a primer terme.

La nostra empresa i la seva tecnologia ja apareixen a l’informe MGI Reinventing Construction Full Report del passat mes de febrer, elaborat per McKinsey.

 

Una nova tecnologia que revolucionarà el sector

 L’informe McKinsey del mes de febrer de 2017 dedica tota una plana a la tecnologia revolucionària de Barcelona Housing Systems (box.21 p. 119) i als avenços que comporta per al sector de la construcció a nivell global. La nostra empresa, amb César R. Martinell al capdavant, es posiciona com a referent mundial en la construcció escalable, sostenible tant econòmicament com ecològica i com a solució al gran problema mundial de la demanda d’habitatge social i de l’aparició dels slums. Un problema global.

César R. Martinell ha format part dels convidats a la 4a GII com a representant destacat d’aquesta nova tecnologia disruptiva que permet la construcció d’entre cinc i deu vegades més edificis d’habitatges familiars amb la mateixa quantitat de treballadors que la construcció tradicional.

El sistema de BHS permet, a més, la creació de llocs de treball sense diferència de gènere degut a la lleugeresa dels materials constructius utilitzats i al “mètode lego” de muntatge. Barcelona Housing Systems es postula com un referent mundial en Construcció ECoR, escalable i sostenible i César R. Martinell en un dels grans líders mundials que Mckinsey vol tenir en compte per a la seva gran comunitat global d’intercanvi d’idees i solucions pràctiques.

 

Les converses han girat al voltant de quatre grans temes; planificació, Finançament, Construcció i Execució

 El Chairman de BHS va participar en la taula rodona del dia 25 que portava per títol “Imaginant el futur digital de la construcció” on César Ramirez Martinell, Chairman, Barcelona Housing Systems va compartir conversa amb Leigh Jasper, Chief Executive Officer, Aconex, Abhishek Lodha, Managing Director, Lodha Developers i Thomas Wolf, Chairman & CEO, RIB Software, i va aportar coneixements i idees al voltant dels nous mètodes constructius.

La nostra companyia hi té molt a dir ja que en els darrers anys a BHS hem desenvolupat una nova tecnologia constructiva pròpia i innovadora a partir de la industrialització del procés constructiu d’edificis, on no hi ha utilització ni de ciment ni d’aigua. Utilitzem bàsicament materials reciclats d’alta qualitat, i amb un impacte mediambiental gairebé zero, al que cal afegir una eficiència energètica màxima i un sistema anti sísmic, i a prova d’huracans i inundacions, a més, d’un acurat disseny i la possibilitat d’emprar com a obrers a homes i dones sense experiència prèvia en la construcció. El nostre sistema aconsegueix l’abaratiment de costos, la reducció de temps gairebé a la meitat, la sostenibilitat ecològica i la màxima qualitat, així com  un nou concepte de ciutat del segle XXI basat en amplis espais verds, mobilitat interna sostenible, altíssim aprofitament d’energies renovables, espais comuns de socialització i horts urbans.